93 843 19 07
663 040 675
dl.-dv.: 8h-22h
caps setm. i festius: 9h-22h

Homeopatia

Homeopatia

Homeopatia

El terme Homeopatia fa referència tant al mètode terapèutic que utilitza medicaments homeopàtics com, en general, als mateixos medicaments homeopàtics.

L’homeopatia consisteix a tractar amb un medicament amb dosis mínimes, seguint el principi de semblança. A més, considera a la persona com un tot en la manera individual d’expressar-se en l’àmbit físic i psíquic.

Homeopatia ve de “homoios” que vol dir semblants. Hipòcrates, el pare de la medicina occidental, ja va dir que les malalties podien tractar-se amb medicaments que fossin capaços de produir símptomes semblants als que volem curar (Similia similibus curentur).

Els medicaments homeopàtics, sobretot en tractaments crònics, es prescriuen segons una anàlisi minuciosa i individualitzada que realitza el metge homeòpata al pacient. Per tant, una observació en què el facultatiu especialitzat en Homeopatia estudia al malalt, les seves circumstàncies, a més de la forma d’emmalaltir i viure la malaltia, sense limitar-se a la patologia o als símptomes que pateix.

En conclusió, el medicament homeopàtic, prescrit amb els criteris anteriors, estimula la reacció de l’organisme a fi i efecte de restablir l’equilibri. És a dir, és el que anomenem salut.

L’homeopatia va ser fundada pel metge alemany Samuel Hahnemann (1755-1843), a la fi del segle XVIII i principis de XIX. Va ser afinat de forma important i popularitzat pel metge estatunidenc James Tyler Kent.

Relacionats
Teràpia floral de Bach

Teràpia floral de Bach

Aromateràpia

Aromateràpia

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua, navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies