93 843 19 07
663 040 675
dl.-dv.: 8h-22h
caps setm. i festius: 9h-22h

L’Insomni

Per què tenim insomni?

L’insomni és el trastorn del son més freqüent, inclou la dificultat per començar a dormir, mantenir el son, o despertar-se aviat. Pot ser degut a un trastorn fisiològic, orgànic, psicològic o psiquiàtric.

Les persones que tenen més probabilitats de patir insomni són la gent gran, dones i les persones que pateixen trastorns psiquiàtrics.

El insomni pot ser transitori, de curta duració(si dura menys de 3 o crònic( si dura més de 3 setmanes). Les persones dormen ara menys que els seus avantpassats, i al futur el problema serà encara més greu.

El insomni pot ser degut a causes fisiològiques (ambients sorollosos, calorosos, canvis freqüents d’horaris o torns de feina, viatges intercontinentals, consum d’alcohol,cafè o tabac. Alguns fàrmacs com diürètics o antidepressius poden causar també insomni. També pot ser per causes psicològiques ( estres del dia a dia, esdeveniments de tipus personal, afectiu, laboral).

El insomni transitori és el més freqüent a la població, Cada any, prop de 1/3 de la població adulta pateix algun problema d’insomni, i de tots la meitat pateix insomni transitori.

Quan cal prendre un medicament per l’insomni?

Si comencem amb els primers signes d’insomni prendre un medicament podem provocar un insomni crònic i una certa dependència. Cal primer prendre les següents mesures:

  • Anar a dormir a la mateixa hora.
  • Intentar no dormir durant el dia.
  • Utilitzar roba còmoda.
  • Practicar tècniques de relaxació i exercici físic diàriament.
  • No fer menjars abundants, no prendre alcohol abans d’anar a dormir ni begudes estimulants.
  • Mantenir l’habitació de dormir en bones condicions ambientals.

Si tot i fer les mesures a dalt descrites el insomni no desapareix, consulti el seu farmacèutic que l’aconsellarà quin medicament, que no provoqui dependència,pot prendre’s, o bé antihistamínics, tractaments fitoteràpics.

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua, navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies