93 843 19 07
663 040 675
dl.-dv.: 8h-22h
caps setm. i festius: 9h-22h

Dietètica Infantil

Dieta Personalitzada

Els preparats infantils

Els preparats infantils, conegudes popularment com a llet artificial o llets adaptades s’usen quan, pels motius que sigui, la lactància materna no és possible. Hi ha fórmules i diferents etapes per a cada una.

  • Preparat d’inici o 1: elaborada per cobrir les necessitats del nadó des del naixement fins als 4 o 6 mesos.
  • Preparat de continuació o 2: llet que es dóna des del 4 mesos fins a l’any o més, podent arribar als 36 mesos. Durant aquest temps és necessari anar introduint altres aliments.
  • Llet de creixement o junior: llet que es pot donar de 1 a 3 anys. És un pas intermedi entre la de continuació i la de vaca.

Hi ha preparats especials, destinats a cobrir necessitats puntuals, com és el cas de nens prematurs, nadons amb baix pes, o bé; en casos d’al·lèrgia, intolerància, diarrea, reflux…o per a problemes de restrenyiment.

Cada nen és un cas particular, per això el pediatre indicarà la quantitat necessària segons el pes i la constitució. La quantitat va augmentant amb l’edat, però no cal forçar el nadó si no s’acaba algun biberó. És normal que els primers dies el nadó tingui gana cada 2 o 3 hores, però a mesura que passa el temps serà més fàcil establir un horari.

L’alimentació complementària

L’alimentació complementària es comença entre els 4 i 6 mesos, i la introducció de nous aliments es farà de manera gradual i progressiva, perquè el nen s’hi vagi acostumant.

Un bon exemple de successió d’aliments a partir del quart mes seria: cereals sense gluten, fruites i verdures, pollastre, cereals amb gluten, carn magra, peix bullit, rovell d’ou, llegums, ou sencer cuit, iogurt, formatge fresc i un mínim de 500 ml de llet de continuació al dia.

  • Farinetes: les necessitats del nadó augmenten a partir del quart mes, és el moment d’introduir les farinetes. S’inicia pels cereals sense gluten : blat de moro, soja, arròs i tapioca. El gluten es pot introduir a partir del sisè o vuitè mes; s’acostumen a donar al vespre perquè el nadó aguanti més hores. El gluten es troba als cereals: blat, civada, ordi i sègol.
  • Potets: Hi ha potets per a diferents edats i amb textures diferents, preparats amb fruites, verdures, carn i peix.

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua, navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies