93 843 19 07
663 040 675
dl.-dv.: 8h-22h
caps setm. i festius: 9h-22h
Les cicatrius

Les cicatrius

Després de patir una ferida per un accident, una cremada o una intervenció quirúrgica, la pell comença un procés de recuperació delicat. A partir d’aquí cada tipus de pell segueix un procés més o menys lent.

La cicatrització és la forma que el cos reemplaça la pell perduda o danyada.

Tenim diferents tipus de cicatrius, amb aspectes més o menys irregulars o engrossits. Fins i tot de vegades formen cicatrius anormals una vegada que la ferida ja s’ha curat. L’aspecte final d’una cicatriu el condicionen molts factors,inclouen el tipus de pell, la localització o àrea del cos afectada, direcció de la ferida, el tipus de lesió i l’edat de la persona. Aquests senyals solen desaparèixer amb el temps, encara que no s’esborren del tot.

Per reduir una cicatriu engrossida, enfonsada o acolorida cal seguir un tractament dermatològic indicat pel metge, que es basarà amb l’edat, estat general i història clínica del pacient. Dependrà també del tipus de cicatriu. Es pot utilitzar maquillatge per cobrir les cicatrius mentre es curen. També hi ha determinades tècniques dermatològiques que ajuden a fer menys visibles les que resulten més desagradables pel pacient.

Pot ser recomanable l’aplicació de bandes de silicona, que actuen localment a la zona afectada, evitant l’acumulació de cèl·lules que formen el queloide. El farmacèutic pot aconsellar la més adequada en cada cas.

Per prevenir les cicatrius, és bàsic que, si sabem que tenim mala cicatrització, li ho advertim al dermatòleg, perquè ens aconselli com evitar-ne el desenvolupament. Normalment emprant medicaments en forma de locions o cremes preparades amb corticoides, silicona o vitamina E, que ajuden a prevenir la mala cicatrització.

Pot transcórrer un període llarg de temps fins que s’observi la millora, doncs depèn de diferents factors que la cicatriu desapareguien major o menor grau.

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua, navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies